Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών αμερικανικού χρυσού στο Χονγκ Κονγκ το 2018 - Υπερδιπλασιάστηκαν οι εξαγωγές του

Εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών αμερικανικού χρυσού στο Χονγκ Κονγκ το 2018 - Υπερδιπλασιάστηκαν οι εξαγωγές του
Το μεγαλύτερο μέρος του εξαγώγιμου αμερικανικού χρυσού προέρχεται από τη Νεβάδα (11,4 mt) και την Αλάσκα (1,9 mt), ενώ οι υπόλοιπες πολιτείες διέθεσαν 2,4 mt
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εξαγωγών του αμερικανικού χρυσού προς το Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Gold Mineral Industry της USGS το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής διοχετεύτηκε στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.
Συγκεκριμένα οι εξαγωγές το Φεβρουάριο υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018. Η αύξηση της ζήτησης χρυσού από το Χονγκ Κονγκ γίνεται σε μια περίοδο που η τιμή αγοράς του χρυσού αυξάνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες.



Οι αμερικανικές εξαγωγές χρυσού αυξήθηκαν κατά 40% τον Φεβρουάριο από 36,1 τόνους (mt) τον Ιανουάριο σε 50,4 εκατ. τόνους τον Φεβρουάριο. Οι τρεις πρώτες χώρες που έλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών ήταν το Χονγκ Κονγκ (15,5 mt), το Ηνωμένο Βασίλειο (12,1 mt) και η Ελβετία (11,7 mt).



Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές αμερικανικού χρυσού προς το Χονγκ Κονγκ τον φεβρουάριο ήταν 25 τόνους περισσότερο από ότι το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018. Η μεγάλη αύξηση στη ζήτηση χρυσού του Χονγκ Κονγκ κατανάλωσε σχεδόν όλη την αμερικανική παραγωγή.



Το μεγαλύτερο μέρος του εξαγώγιμου αμερικανικού χρυσού προέρχεται από τη Νεβάδα (11,4 mt) και την Αλάσκα (1,9 mt), ενώ οι υπόλοιπες πολιτείες διέθεσαν 2,4 mt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης