Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Πολύ καλά» εξελίσσονται οι προετοιμασίες για τη συνάντησή μου με τον Kim Yong Un

Trump: «Πολύ καλά» εξελίσσονται οι προετοιμασίες για τη συνάντησή μου με τον Kim Yong Un
Ο Aμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Kim κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής
«Πολύ καλά» εξελίσσονται οι προετοιμασίες για μία συνάντησή του με τον Kim Jong Un, όπως διαβεβαίωσε σήμερα (28/4/2018) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Προηγήθηκε συνομιλία του με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Moon, ο οποίος είχε συνάντηση χθες (27/4) με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.   
«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Moon της Νότιας Κορέας.
Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τον ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe για «τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».
Ο Aμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Kim κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής.
Ο νέος υπουργός  Εξωτερικών, Mike Pompeo, είχε συναντηθεί --ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA-- με τον βορειοκορεάτη ηγέτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του καθολικού Πάσχα, στη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.
Χθες Παρασκευή ο Trump δήλωσε πως εξετάζονται «δύο ή τρεις» τόποι για τη συνάντησή του με τον Kim και στη συνέχεια έκανε λόγο για «δύο πιθανές χώρες». Προηγουμένως είχε μιλήσει για πέντε τόπους.
Μια άλλη ιστορική σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε χθες (27/4)  ανάμεσα στον Kim και τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Moon Jae-in , στη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργασθούν υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου και υπέρ μιας διαρκούς ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης