Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Υπάρχουν ελπίδες για την επίτευξη ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο

Trump: Υπάρχουν ελπίδες για την επίτευξη ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο
Την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, εξέφρασε ο Donald Trump
Την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, εξέφρασε σήμερα (27/4/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.
Ο Trump ανέφερε ότι αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, σε μια προσπάθεια που στοχεύει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Μιλώντας σε Αμερικανούς αθλητές που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, ο αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι Βόρεια και Νότια Κορέα «μπορούν κάποια στιγμή να ζήσουν αρμονικά, ειρηνικά και σε ευημερία».
«Φαίνεται πως θα μπορούσε να συμβεί», πρόσθεσε.
«Όταν ξεκίνησα, ο κόσμος έλεγε ότι ήταν αδύνατο.
Έλεγαν ότι υπήρχαν μονάχα δύο εναλλακτικές: ας τους αφήσουμε να έχουν ό,τι έχουν ή να πάμε σε πόλεμο.
Και τώρα διαθέτουμε μια πολύ καλύτερη εναλλακτική η οποία δεν θεωρείτο από κανέναν ούτε καν πιθανή», τόνισε ο Trump.
Αργότερα, υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, στον Λευκό Οίκο, ο Trump δήλωσε ότι εξετάζονται «δύο ή τρεις» πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση που πρόκειται να έχει με τον Kim, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει να τον «χειραγωγήσει» ο βορειοκορεάτης ηγέτης.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν καταστεί προφανές ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα δεν μπορούν να βρουν μια λύση, τότε θα αποχωρήσει από την αίθουσα.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις που θα έχει με την Merkel, τόνισε ότι βασικό αντικείμενο θα είναι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς επίσης και το εμπόριο και άλλα ζητήματα.
«Ξέρω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συζήτηση για το Ιράν», πρόσθεσε, λέγοντας όμως δεν είναι βέβαιο αν θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.
Το πρωί, με tweet του, ο Trump είχε χαιρετίσει την «ιστορική» συνάντηση ανάμεσα στους ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.
«Έπειτα από ένα τρελό έτος εκτοξεύσεων πυραύλων και πυρηνικών δοκιμών, μια ιστορική συνάντηση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα πραγματοποιήθηκε.
Θετικά πράγματα συμβαίνουν αλλά μόνο ο χρόνος θα επιτρέψει να κριθούν!» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump εκτίμησε εξάλλου πως οι Αμερικανοί πρέπει να είναι «περήφανοι» για την εξέλιξη της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο.
«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!
Οι ΗΠΑ και όλοι οι πολίτες τους πρέπει να είναι αληθινά περήφανοι για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κορέα!», είχε γράψει σε ένα δεύτερο πρωινό tweet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης