Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα ακόμα θετικό βήμα στην κορεατική χερσόνησο – Τέλος στα προπαγανδιστικά μηνύματα από τη Ν. Κορέα

Ένα ακόμα θετικό βήμα στην κορεατική χερσόνησο – Τέλος στα προπαγανδιστικά μηνύματα από τη Ν. Κορέα
Η Ν. Κορέα ανέστειλε τη λειτουργία των τεράστιων ηχείων που εξέπεμπαν μηνύματα προς τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες
Συνεχίζονται τα θετικά βήματα στο δρόμο της ασφάλειας και της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο ενόψει της ιστορικής συνάντησης των ηγετών της Νότιας και Βόρειας Κορέας την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου καθώς ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέστειλε τη λειτουργία των τεράστιων ηχείων που εκπέμπουν προπαγανδιστικά μηνύματα προς τους βορειοκορεάτες στρατιώτες στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Τα μηνύματα αυτά περιείχαν μεταξύ άλλων μουσική και μηνύματα προπαγάνδας που καλούσαν μεταξύ άλλων τους βορειοκορεάτες στρατιώτες να λιποτακτήσουν.
Η Βόρεια Κορέα μεταδίδει από την άλλη πλευρά των συνόρων τη δική της προπαγάνδα.
Ωστόσο, τα μηνύματα αυτά σταμάτησαν αποτελώντας μια ακόμα ένδειξη ότι οι δύο χώρες προσανατολίζονται σε μια τελείως διαφορετική πορεία από αυτήν των τελευταίων ετών, αν όχι δεκαετιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un και ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae in θα συναντηθούν στις 27 Απριλίου στο χωριό Πανμουντζόμ που βρίσκεται στη μεθόριο και στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, εκεί όπου υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την οποία ουσιαστικά τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης