Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενωμένοι οι ΥΠΕΞ της G7 κατά της Ρωσίας – Συμφωνία να παραμείνει ανοικτή η πόρτα του διαλόγου

tags :
Ενωμένοι οι ΥΠΕΞ της G7 κατά της Ρωσίας – Συμφωνία να παραμείνει ανοικτή η πόρτα του διαλόγου
Έκκληση στη Μόσχα να συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης στη Συρία
Τη στάση της Ρωσίας ως προς το ζήτημα της κρίσης της Συρίας καταδίκασαν ομόφωνα οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, οι οποίοι ωστόσο συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει ανοικτή η πόρτα του διαλόγου με τη Μόσχα.
Οι ΥΠΕΞ, οι οποίοι συνεδριάζουν στον Καναδά, ολοκληρώνουν τις εργασίες τους σήμερα Δευτέρα 23/4 το βράδυ.
«Υπήρξε ενότητα της G7 ως προς την αντίθεση στην κακόβουλη συμπεριφορά της Ρωσίας.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα μέλη της G7 είναι ανοικτά στον διάλογο με τη Ρωσία μολονότι την καθιστούμε υπεύθυνη για τις κακόβουλες δραστηριότητές της και τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει χώρες» ανέφερε αξιωματούχος του State Department.
Οι ΥΠΕΞ αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα μια τελική ανακοίνωση η οποία θα διατρανώνει ότι θα τηρήσουν ανυποχώρητη στάση έναντι της Μόσχας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γλώσσα του ανακοινωθέντος θα είναι σκληρή αλλά θα επισημαίνεται προς τη Μόσχα ότι «αν θέλετε να σας αντιμετωπίζουν σαν μεγάλη δύναμη, τότε συνεργαστείτε μαζί μας».
Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε μετά τα πυραυλικά «χτυπήματα» των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία, επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στη σύγκρουση στη Συρία χωρίς τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράστηκε ευρεία υποστήριξη από τους υπουργούς στη λεγόμενη «Διαδικασία της Γενεύης» υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία προβλέπει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης και την αποχώρηση του Assad από την εξουσία.
«Η πολιτική διαδικασία που προκύπτει από οποιονδήποτε πόλεμο έχει τα πάνω της και τα κάτω της.
Η Διαδικασία της Γενεύης είναι αυτή στην οποία δίνεται αυτή τη στιγμή η έμφαση για να υπάρξει πολιτική πρόοδος», είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Οι συνομιλίες των ΥΠΕΞ, που θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας), εντάσσονται στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G7, η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουνίου στον Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης