Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: ΗΠΑ και Κίνα οδεύουν προς μια νέα εποχή εμπορικών διαπραγματεύσεων - Στην Κίνα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Financial Times: ΗΠΑ και Κίνα οδεύουν προς μια νέα εποχή εμπορικών διαπραγματεύσεων - Στην Κίνα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ
O Mnuchin έκανε λόγο για επικείμενο ταξίδι του στο Πεκίνο προκειμένου να ξεκινήσουν νέες εμπορικές διαπραγματεύσεις μετά την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ των δύο χωρών
Βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται οτι κάνουν Ουάσιγκτον και Πεκίνο μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τους Financial Times μετά τη συνάντηση ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin έκανε λόγο για επικείμενο ταξίδι του στο Πεκίνο προκειμένου να ξεκινήσουν νέες εμπορικές διαπραγματεύσεις μετά την αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο από τις ΗΠΑ και την απάντηση από την Κίνα.
Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας οτι είναι μια ένδειξη ότι οι δύο οικονομίες εισέρχονται σε διαπραγματευτική φάση μετά την εμπορική ένταση μεταξύ τους.
Ο κ. Mnuchin είπε στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον το Σάββατο ότι «το ταξίδι βρίσκεται υπό εξέταση», προσθέτοντας ότι είναι «προσεκτικά αισιόδοξος» για την πιθανότητα συμφωνίας με το Πεκίνο.
Ο κ. Mnuchin δήλωσε επίσης ότι συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της κινεζικής κεντρικής τράπεζας Yi Gang στη συνάντηση του ΔΝΤ και ότι οι ΗΠΑ "εκτιμούσαν" τα μέτρα ανοίγματος της αγοράς για τους τομείς της ασφάλειας υπογραμμίζοντας ότι «η Ουάσιγκτον εκτιμά την πολύ χρήσιμη στάση της Κίνας απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις προς τη Βόρεια Κορέα.
Τα θετικά σχόλια έρχονται μια μέρα αφού η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις δοκιμές πυραύλων και θα κλείσει μια πυρηνική περιοχή, κερδίζοντας επαίνους από την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Κάθε μία από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχει απειλήσει την άλλη με αύξηση των δασμών αξίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι και οι δύο πλευρές είναι απρόθυμες να μείνουν στα λόγια.
Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τις νέες θετικές εξελίξεις οι εμπορικές εντάσεις θα αποτελέσουν μακροπρόθεσμο χαρακτηριστικό στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης