Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με ενεργοποίηση του πυρηνικού του προγράμματος εάν ακυρώσει τη συμφωνία του 2015

Reuters: Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με ενεργοποίηση του πυρηνικού του προγράμματος εάν ακυρώσει τη συμφωνία του 2015
Ο πρόεδρος Trump αναμένεται να αποφασίσει στις 12 Μαΐου ένα οι ΗΠΑ επαναφέρουν τις κυρώσεις στην Τεχεράνη
Σαφές μήνυμα κατά των ΗΠΑ στέλνει το Ιράν στην περίπτωση που ο αμερικανός πρόεδρος Trump εγκαταλείψει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Σύμφωνα με το Reuters, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif δήλωσε πως «ο αμερικανός πρόεδρος στέλνει ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα καμία χώρα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σοβαρά με τις ΗΠΑ».
Έτσι, η Τεχεράνη προειδοποιεί πως εάν η κυβέρνηση Trump, επιμείνει στις ανακοινώσεις της και εγκαταλείψει την πολυμερή συμφωνία, που επετεύχθη το 2015 μαζί με άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούσε να θέσει και πάλι σε εφαρμογή το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως για τον Γάλλο πρόεδρο, Em Macron και τη Γερμανίδα καγκελάριο, A. Merkel, οι χώρες των οποίων έχουν υπογράψει τη συμφωνία, και αναμένεται α συναντήσουν τον αμερικανός πρόεδρο μέσα στην εβδομάδα θα είναι «άσκηση ματαιοπονίας».
Ο πρόεδρος Trump αναμένεται να αποφασίσει στις 12 Μαΐου ένα οι ΗΠΑ επαναφέρουν τις κυρώσεις στην Τεχεράνη η οποία έχει προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει «με αναμενόμενες και μη αναμενόμενες» ενέργειες, σε ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης