Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αστιατικές αγορές παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας - Στο -0,81% ο Hang Seng

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αστιατικές αγορές παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας - Στο -0,81% ο Hang Seng
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 21.847,59 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν για δεύτερη μέρα οι αγορές στην Ασία, παρά το γεγονός ότι τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας παρείχαν μία αρχική ώθηση στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 21.847,59 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,15% στις 2.453,77 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση, κλείνοντας στις 5.841,50 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη, και συγκεκριμένα στο +0,19% και τις 3.503,95 μονάδες.
Σε ότι αφροά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite απώλεσε τα αρχικά κέρδη που είχε σημειώσει, κλείνοντας στο -1,39% και τις 3.067,52 μονάδες, ενώ πτώση καταγράφει και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, και συγκεκριμένα στο -0,81% και τις 30.069 μονάδες.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -1,32% στις 10.810,45 μονάδες, με τη μετοχή της Taiwan Semiconductor να καταγράφει απώλειες της τάξεως του -2,26%.
Συνεχίστηκε κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών και η αύξηση των επενδύσεων παρείχαν σημαντική στήριξη στο ΑΕΠ.
Ειδικότερα, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,8% για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 6,7%.
Σε τριμηνιαία βάση, το κινεζικό ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 1,4% έναντι 1,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 1,5%.
Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προβληματισμών ότι οι εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να διακόψουν την παροχή πετρελαίου στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,75 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του +0,59% στα 66,61 δολ. ανά βαρέλι.
Οι εξελίξεις στην περιοχή της Συρίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.
Ενδεχόμενη διακοπή στην παροχή πετρελαίου από την περιοχή θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά, ειδικότερα σε μία περίοδο όπου η αγορά πλησιάζει στην εξισορρόπηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης