Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβολή 48 ωρών στην εκτόξευση του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου TESS της NASA

tags :
Αναβολή 48 ωρών στην εκτόξευση του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου TESS της NASA
Η αναβολή οφείλεται σε απρόσμενο τεχνικό πρόβλημα στον πύραυλο που θα μεταφέρει το τηλεσκόπιο
Για 48 ώρες αναβλήθηκε η εκτόξευση του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου TESS της NASA λόγω τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής.
Το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο, το οποίο θεωρείται ο διάδοχος του πετυχημένου διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, θα αφιερωθεί στην αναζήτηση εξωπλανητών.
Το TESS έχει μέγεθος ψυγείου, έχει βάρος 318 κιλά και στόχος του είναι να αναζητήσει ίχνη πλανητών που απέχουν από τον πλανήτη έως και 300 έτη φωτός.
Το TESS θα ψάξει μια περιοχή του ουρανού περίπου 350 φορές μεγαλύτερη από ό,τι το «Κέπλερ» και θα εστιάσει σε πιο μικρά, ψυχρά και αχνά άστρα σε σχέση με τον Ήλιο μας, στους ερυθρούς νάνους, που αποτελούν περίπου το 90% των άστρων του γαλαξία μας. Αναμένεται να βρει μέσα σε δύο χρόνια τουλάχιστον 20.000 εξωπλανήτες, εκ των οποίων αρκετούς «γήινους».
Κατόπιν τη αναβολής αυτής, η εκτόξευση από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ορίστηκε για το βράδυ της Τετάρτης, συγκεκριμένα στις 01:51 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, αν δεν υπάρξει κάποια νέα καθυστέρηση.
Η αναβολή αποφασίσθηκε μόλις δυόμιση ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα εκτόξευσης το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η Space Χ, που θα θέσει σε τροχιά το TESS (Transit Exoplanet Survey Satellite) με έναν πύραυλό της Falcon 9, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να λύσει ένα τεχνικό ζήτημα στον πύραυλο και να κάνει πρόσθετους τεχνικούς ελέγχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης