Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απαιτούνται περισσότερες επενδύσεις ώστε να καλυφθεί η ζήτηση πετρελαίου μακροπρόθεσμα

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απαιτούνται περισσότερες επενδύσεις ώστε να καλυφθεί η ζήτηση πετρελαίου μακροπρόθεσμα
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ εκτιμά ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα υποχωρήσουν περαιτέρω τους προεχείς μήνες
Έκκληση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες ώστε να πραγματοποιήσουν περισσότερες επενδύσεις απηύθυνε σήμερα (16/4) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, με σκοπό να καλυφθεί η μελλοντική ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ παρότρυνε τους παραγωγούς πετρελαίου, καθώς και τις εταιρείες του κλάδου να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις «για να καλύψουν τη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου και να αντισταθμίσουν το ετήσιο ποσοστό πτώσης».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 50 εκατ. βαρέλια, όγκος ο οποίος είναι κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.
«Η πτωτική τάση των αποθεμάτων θα συνεχιστεί τους προσεχείς μήνες», εκτιμά ο Barkindo, ο οποίος ωστόσο διευκρίνησε ότι απαιτείται ακόμα χρόνος ώστε να γνωρίζει εάν οι περικοπές της συμφωνίας ΟΠΕΚ πρέπει να συνεχιστούν και μετά το 2018.
Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ, Bakheet Al-Rashidi, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της συμφωνίας, όσο και στην επερχόμενη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ.
«Η συνάντηση του Ιουνίου θα μας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη συμφωνία», ανέφερε ο Al-Rashidi, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «η συμφωνία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους».
Αναφορικά με το μέλλον της συμφωνίας, ο ίδιος τόνισε ότι «θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο παράτασης των περικοπών μετά το 2018 κατά τη συνάντηση του Ιουνίου».
Σημειώνεται ότι στις 22 Ιουνίου του 2018, οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στι Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της συμφωνίας, καθώς και τα επόμενα βήματα τα οποία θα λάβουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης