Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ συμβάλλουν με 13 δις δολάρια στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκόσμιας Τράπεζας

Reuters: Οι ΗΠΑ συμβάλλουν με 13 δις δολάρια στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι ΗΠΑ ζητούν παράλληλα τη μείωση δανεισμού της παγκόσμιας τράπεζας προς την Κίνα 
Ενίσχυση της Παγκόσμιας Τράπεζας με 13 δις δολάρια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Trump. Η συμφωνία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στοχεύει στο να μεταρρυθμίσει τους κανόνες δανεισμού της αναπτυξιακής τράπεζας και να αυξήσει την οικονομική συμμετοχή της Κίνας.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Steven Mnuchin αναμένεται να ανακοινώσει τη στήριξή του στο σχέδιο στην Εαρινή Συνεδρίαση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ωστόσο, η συμφωνία θα χρειαστεί μια έγκριση από τους μετόχους της Παγκόσμιας Τράπεζας και έγκριση από το διοικητικό της συμβούλιο.
«Για να αποφευχθούν οι απρόβλεπτες προκλήσεις, θα υπάρξει αύξηση κεφαλαίου», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η κυβέρνηση Trump ήταν αρχικά σκεπτικιστική σχετικά με τη μακρόχρονη προσπάθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας να ενισχύσει το κεφάλαιό της, προτείνοντας σημαντικές περικοπές στις πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης το περασμένο έτος.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ David Malpass έχει επικρίνει εδώ και καιρό τις πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης ότι έχουν συμβάλλει στη συσσώρευση χρεών στις φτωχές χώρες και έχουν στρέψει την Παγκόσμια Τράπεζα σε χώρες υψηλότερου εισοδήματος, όπως η Κίνα, λέγοντας ότι πρέπει να τελειώσει αυτός ο δανεισμός.
«Όταν η Παγκόσμια Τράπεζα σταματήσει να χρηματοδοτεί αυτές τις χώρες, θα ανοίξει ο δρόμος για χρηματοδοτήσεις σε χώρες με μεγαλύτερες αναπτυξιακές ανάγκες»δήλωσε ο Malpass ο οποίος είναι επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης