Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street, μετά τα ισχυρά τραπεζικά αποτελέσματα - Στη Συρία τα «βλέμματα» των επενδυτών

Ήπια κέρδη στη Wall Street, μετά τα ισχυρά τραπεζικά αποτελέσματα - Στη Συρία τα «βλέμματα» των επενδυτών
Με ήπια άνοδο άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών τραπεζικών αποτελεσμάτων
Με ήπια άνοδο άνοιξε σήμερα (13/4/2018) η Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ήταν καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών, ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στη Συρία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,7% στις 24.642 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,6% στις 2.679 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.180 μονάδες.


Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσαν οι Citigroup, Wells Fargo και J.P. Morgan Chase για το α’ τρίμηνο του 2018, αν και οι μετοχές των τραπεζών άνοιξαν πτωτικά.
Τα κέρδη της JP Morgan σημείωσαν «άλμα» 35% και ανήλθαν στα 8,7 δισ. δολ., ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 28,52 δισ. δολ., από 25,85 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.
Η Wells Fargo ανακοίνωσε μια αύξηση 6% στα καθαρά της κέρδη, στα 5,53 δισ. δολ., ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν στα 21,93 δισ. δολ., από 22,3 δισ.
Από την πλευρά της, η Citigroup «είδε» τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 13%, στα 4,6 δισ. δολ., με τα έσοδά της να ενισχύονται στα 18,87 δισ. δολ., από 18,37 δισ. δολ.
Λίγο μετά το άνοιγμα, η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται οριακά, της Citigroup καταγράφει οριακή πτώση, ενώ της Wells Fargo υποχωρεί κατά 1,4%.
Οι προσδοκίες για την περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων που μόλις ξεκίνησε είναι υψηλές, ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο.
Σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 17,1% στο α’ τρίμηνο του 2018, ενώ ο χρηματοπιστωτικός κλάδος εκτιμάται πως θα εμφανίσει αύξηση κερδών κατά 24%.
Οι Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley θα ανακοινώσουν αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, με τους επενδυτές να φοβούνται μια διεθνή αντίδραση στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.
Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο πολεμικής παρέμβασης στη Συρία, με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να διατηρεί, ωστόσο, στάση αναμονής, επί του παρόντος.
Τόσο ο Trump όσο και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, τάσσονται υπέρ της ανάγκης να υπάρξει διεθνής αντίδραση για την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street, οι δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, τονίζοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση τους από το καθεστώς του Assad».
Αν και ακόμα παραμένει ασαφές το εάν και το πότε θα συμβεί το χτύπημα, ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad φέρεται να έχει φύγει από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πιθανολογείται ότι αποτελεί έναν από τους στόχους της «συμμαχίας» και να έχει βρει καταφύγιο σε μια ρωσική βάση.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία κάνει λόγο για «εμπλοκή» των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση με χημικά στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών παραμένουν περιορισμένα και λόγω των επίμονων ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο.
Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι η κυβέρνηση Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να εντείνει τις εμπορικές πιέσεις στην Κίνα, μέσω νέων δασμών, καθώς και μέσω της απειλής ότι θα εμποδίσει τις επενδύσεις κινεζικών τεχνολογιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης