Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Ανάπτυξη της οικονομία κατά 3% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Νότια Κορέα: Ανάπτυξη της οικονομία κατά 3% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Η Τράπεζα της Κορέας αναμένει ο ετήσιος πληθωρισμός να σκαρφαλώσει στο 1,6% για το σύνολο του τρέχοντος έτους
Αμετάβλητες διατήρησε τις αρχικές τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας κατά το τρέχον έτος η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (12/4) συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Κορέας, Lee Ju-yeol, το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 3% για το 2018, διτηρώντας τις εκτιμήσεις της από την συνεδρίαση του Ιανουαρίου 2018.
Παράλληλα, οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,6% για το τρέχον έτος, αναθεωρώντας ελαφρώς επί τα χείρω τις προηγούμενες προβλέψεις της στο 1,7%, καθώς η οικονομία παρουσίασε ανομοιογενή ανάπτυξη στον όγκο των εξαγωγών και στην ιδιωτική κατανάλωση.
Σε ότι αφορά τη νομισματική πολιτική, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, στο 1,5%, καθώς περιμένεις περαιτέρω ενδείξεις βελτίωσης της οικονομίας.
Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% της οικοομίας της χώρας, παραμένουν ισχυρές, λόγω της παγκόσμιας ζήτησης τσιπ, κινητών τηλεφώνων, πετροχημικών και άλλων αγαθών.
Ωστόσο, η ιδιωτική κατανάλωση και ο εγχώριος πληθωρισμός παραμένουν σε μετριοπαθή επίπεδα, με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται κατά 1,3% τον Μάρτιο 2018, ποστό κατά πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τον στόχο του 2% της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2017, η νοτιοκορεατική οικονομία σημείωσε άνοδο της τάξεως του 3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης