Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του John Cryan από τη Deutsche Bank

tags :
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του John Cryan από τη Deutsche Bank
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Paul Achleitner, ο Cryan ήταν πολύ αργός όσον αφορά την αποτελεσματικότητα
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του John Cryan από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Deutsche Bank.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Paul Achleitner στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Cryan ήταν πολύ αργός όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.
«O Cryan έλαβε μερικές κρίσιμες αποφάσεις, ωστόσο η ταχύτητα με την οποία το συμβούλιο προχωρούσε στη λήψη αυτών των αποφάσεων, καθώς και η εφαρμογή τους, δεν ήταν η κατάλληλη», τόνισε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.
Ο Achleitner σημείωσε πως η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου ένα χρόνο πριν, όταν η μετοχή διαπραγματευόταν στα 17 ευρώ.
Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή υποχώρησε προσωρινά κάτω από τα 11 ευρώ.
Την Κυριακή 8 Απριλίου, η Deutsche Bank αποφάσισε να ορίσει τον Christian Sewing, νέο CΕΟ στη θέση του Cryan.
Η Deutsche Bank πρέπει να πάρει "σκληρές αποφάσεις" στη διαχείρηση των επενδύσεών της, όπως ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, σε επιστολή προς τους υπαλλήλους.
"Θα αναλύσουμε λεπτομερώς πώς θέλουμε να τοποθετούμε τις επενδύσεις μας (βασικό πυλώνα της τράπεζάς μας) σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς", ανέφερε ο Sewing, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, αντικαθιστώντας τον John Cryan.
«Η προτεραιότητα είναι να αξιοποιήσουμε τα δυνατά μας σημεία και να διαθέσουμε τις επενδύσεις μας αναλόγως.
Επίσης, πρέπει να αποσυρθούμε από τις περιοχές εκείνες όπου δεν είμαστε αρκετά κερδοφόροι», είπε, χωρίς να παράσχει λεπτομέρειες.
Η Deutsche Bank και οι κύριοι μέτοχοί της συζητούν για την πορεία προς την επενδυτική τραπεζική, όπου τα έσοδα έχουν επιβραδυνθεί και το βασικό προσωπικό έχει μειωθεί.
Ο διορισμός του θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια μετατόπιση της έμφασης μακριά από τη στρατηγική της Deutsche Bank να επιδιώξει την αύξηση των κερδών μέσω της επενδυτικής τραπεζικής και να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους επενδυτικούς τραπεζίτες.
O Sewing, αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας τον Μάιο 2018, σύμφωνα με το Der Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης