Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BοJ): Θα διατηρήσουμε τη νομισματική μας πολιτική μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας για τον πληθωρισμό

Kuroda (BοJ): Θα διατηρήσουμε τη νομισματική μας πολιτική μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe, προκειμένου να συζητήσουν το τρέχον πλαίσιο νομισματικής πολιτικής
Τη θέση ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωση θα διατηρηθεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό διατύπωσε για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Kuroda ενώπιον δημοσιογράφων, ο Abe ζήτησε από τον ίδιο να διασφαλίσει ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος πληθωρισμού της BoJ στο 2%.
«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε δυναμικά τη νομισματική χαλάρωση», ανέφερε ο Kuroda, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η Bank of Japan θα διατηρήσει την κοινή στάση της με την κυβέρνηση της χώρας.
«Θα αξιολογούμε την οικονομία σε κάθε συνάντηση και εν συνεχεία θα αποφασίζουμε την κατάλληλη πολιτική αναφορικά με αυτή», υπογράμμισε ο Kuroda, τονίζοντας παράλληλα ότι σκοπός των δύο πλευρών είναι να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας και η σταθερότητα στις τιμές.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση του Kuroda με τον Abe, παρόντες ήταν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Taro Aso, όσο και ο υπουργός Οικονομίας, Toshimitsu Motegi.
Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύμματος με τον Kuroda κινήθηκαν και οι δύο υπουργοί, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με την Bank of Japan θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά ώστε η χώρα να βγει από τον αποπληθωρισμό.
«Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς και να καταστήσει την οικονομία της χώρας περισσότερο παραγωγική», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι δύο υπουργοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης