Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δυο νεκροί και 20 τραυματίες από την επίθεση με βαν στο Muenster – Γερμανός ο δράστης

Γερμανία: Δυο νεκροί και 20 τραυματίες από την επίθεση με βαν στο Muenster – Γερμανός ο δράστης
Ο δράστης, αφού έπεσε με το όχημά του στο εστιατόριο, αυτοκτόνησε μέσα σε αυτό με πυροβόλο όπλο
(upd 7) Γερμανός πολίτης ήταν ο οδηγός του οχήματος που έπεσε το Σάββατο 7/4 σε εστιατόριο στην πόλη Muenster, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη 20 να τραυματιστούν, με τον ίδιο αμέσως μετά το συμβάν να αυτοκτονεί.
Όπως έγινε γνωστό, ένας γερμανός πολίτης έριξε το βαν του πάνω σε ομάδα ανθρώπων που κάθονταν έξω από εστιατόριο Grosser Kiepenkerl στο παλιό κέντρο της πόλης  Muenster, σκοτώνοντας δυο άτομα και τραυματίζοντας άλλα 20.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο Herbert Reul, υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο δράστης ήταν γερμανός πολίτης και όχι πρόσφυγας, ενώ δεν υπήρχε "ένδειξη ισλαμικού ιστορικού".
Σε ό,τι αφορά τα δυο άτομα που έχασαν τη ζωή τους από το συμβάν, πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών και μια γυναίκα 51 ετών που εργάζονταν στο εστιατόριο, ενώ από τους συνολικά 20 τραυματίες, οι περίπου δέκα βρίσκονται σε "σοβαρή" κατάσταση.
Ο δράστης, αφού έπεσε με το όχημά του στο εστιατόριο, αυτοκτόνησε μέσα σε αυτό με πυροβόλο όπλο, ενώ όπως μετέδιδαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ήταν 40 ετών, είχε ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα, είχε πρόσφατα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ήταν γνωστός στις αρχές διότι είχε διαπράξει μικροαδικήματα.

Χθες, Μ. Σάββατο 7/4, το bankingnews έγραφε:

Οδηγός με το όχημά του παρέσυρε ομάδα πεζών στην πόλη Μoύνστερ στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας σήμερα (7/4/2018) το απόγευμα σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα, όπως αναφέρουν τα γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι στο περιστατικό στην πόλη Μoύνστερ στη Γερμανία, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.
Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό.
Η αστυνομία στο Μούνστερ ανακοίνωσε πως ένα όχημα έπεσε σε πλήθος μπροστά από εστιατόριο στην ιστορική περιοχή της πόλης, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τους ανθρώπους πριν ο οδηγός αυτοκτονήσει.
Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 30 τραυματίες, έξι από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι και ο οδηγός του οχήματος.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οδηγός του οχήματος αυτοκτόνησε με όπλο, μετά το αιματηρό συμβάν.



Γερμανός και με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με γνωστά ψυχολογικά προβλήματα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, ο δράστης της επίθεσης με μικρό φορτηγό που πραγματοποιήθηκε.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.





Νωρίτερα το bankingnews.gr έγραφε: Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.
Σε tweet της η Αστυνομία της περιοχής έκανε λόγο για «αδιευκρίνιστη» κατάσταση.
Οι αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, διεξάγουν έλεγχο για εκρηκτικά και έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται μετά βεβαιότητας σε τρομοκρατική επίθεση.

Merkel: Οι σκέψεις μας με τα θύματα και τις οικογένειές τους

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» ανέφερε μέσω εκπροσώπου της η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel σχετικά με την επίθεση με ημιφορτηγό σήμερα (7/4/2018) εναντίον πλήθους πεζών.
Μέσω Twitter, η Ulrike Demmer έκανε λόγο για «τρομακτική είδηση».






Το περιστατικό αυτό έφερε στους Γερμανούς δυσάρεστες μνήμες από μία επίθεση με φορτηγό τον Δεκέμβριο του 2016 στο Βερολίνο με 12 νεκρούς.
Ο Anis Amri, ένας Τυνήσιος που δεν κατόρθωσε να λάβει άσυλο στη Γερμανία, εξουδετέρωσε τον οδηγό ενός φορτηγού και στη συνέχεια με το βαρύ όχημα σκότωσε 11 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες άλλα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης