Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Κάθειρξη 24 ετών στην πρώην πρόεδρο Park Geun hye – Ένοχη για διαφθορά

Νότια Κορέα: Κάθειρξη 24 ετών στην πρώην πρόεδρο Park Geun hye – Ένοχη για διαφθορά
Η Park Geun hye ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Νότιας Κορέας
Σε κάθειρξη 24 ετών καταδικάστηκε σήμερα η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Park Geun hye καθώς κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά.
Η Park Geun hye, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Νότιας Κορέας, αποπέμφθηκε και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2017, κατηγορούμενη για διαφθορά μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της οικονομικής ελίτ της χώρας.
Πέρα από την κάθειρξη των 24 ετών, το δικαστήριο επέβαλλε στην πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας και πρόστιμο ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
«Η κατηγορούμενη παραβίασε την προεδρική της εξουσία που της εμπιστεύτηκε ο λαός και ως αποτέλεσμα, επέφερε μαζικό χάος στην τάξη των κρατικών υποθέσεων και οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου δίωξη κατά του προέδρου» ανέφερε ο δικαστής Kim Se yonn, ο οποίος έκρινε την Park «ένοχη για κατάχρηση εξουσίας».
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η Park είχε εξαναγκάσει νοτιοκορεατικές εταιρίες να πληρώσουν 77,4 δισεκατομμύρια γουόν (59 εκατομμύρια ευρώ) σε δύο ιδρύματα που ελέγχονταν από την έμπιστη σύμβουλό της και «φίλη της επί 40 χρόνια», την Choi Soon sil, η οποία δεν κατείχε καμία επίσημη θέση.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Park συνωμότησε με Choi Soon sil για να λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από μεγάλους ομίλους όπως η Samsung και η Lotte για να βοηθήσουν την οικογένεια της Choi και να χρηματοδοτήσουν μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ανήκαν σε αυτήν.
Η 66χρονη Park αρνείται τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης