Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την άνοδο στη Wall - Στο +1,26% και τις 21.665 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την άνοδο στη Wall - Στο +1,26% και τις 21.665 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,22% στις 2.437,52 μονάδες
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα Πέμπτη (5/4) οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση της περιοχή της Κίνας όπου οι αγορές ήταν κλειστές, καθώς οι νέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου άρχισαν και πάλι να υποχωρούν.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ηγήθηκε της σημερινής ανόδου, κλείνοντας στο +1,62% και τις 21.665 μονάδες, με το αμερικανικό δολάριο να σημειώνει άνοδο έναντι του γεν, και συγκεκριμένα στο +0,32% και τα 107,12 γεν.
Η πρόθεση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι έδρασε θετικά στη Wall Street, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην ανάκαμψη των ασιατικών αγορών.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,22% στις 2.437,52 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να ενισχύεται κατά +3,88%.
Σε ότι αφορά την Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,48%, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, με τον τραπεζικό τομέα να ηγείται της σχετικής ανόδου.
Ο δείκτης Straits Times Index στη Σιγκαπούρη ενισχύεται κατά +1,90% στις 3.406,51 μονάδες, ενώ κέρδη καταγράφει και ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +0,50% και τις 6.188,04 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι δείκτες της περιοχής είχαν κλείσει με αρνητικό πρόσημα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα και το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την νέα απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού, καθώς και από την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 63,62 δολ. ανά βαρέλι.
Η αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ παρέχει στήριξη προς τις τιμές του μαύρου χρυσού, οι οποίες προηγουμένως είχαν βρεθεί κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν και τα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να υπάρξει άνοδος κατά 246 χιλ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης