Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 63 δολ. το πετρέλαιο - «Απειλή» για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ οι ΗΠΑ

Πάνω από τα 63 δολ. το πετρέλαιο - «Απειλή» για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ οι ΗΠΑ
Η παραγωγή του ΟΠΕΚ διαμορφώθηκε τον Μάρτιο του 2018 στο χαμηλότερο επίπεδο σε ένα έτος
Πάνω από τα 63 δολ. το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου λόγω μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι η αγορά εξισορροπηθεί καθώς η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχωρεί, ενώ την ίδια στιγμή οι επενδυτές κοιτούν προσεκτικά στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή από τις χώρες του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Μάρτιο του 2018 στο χαμηλότερο επίπεδο σε ένα έτος.
Ωστόσο, η αμερικανική παραγωγή αποτελεί απειλή για τους περιορισμούς που έχει θέσει ο ΟΠΕΚ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υποστηρίζει πως οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του έχουν αντιμετωπίσει το 85% του προβλήματος της υπερπροσφοράς, η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής παραμένει «αγκάθι» για το γκρουπ.
Ακόμα και αφού το αργό ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων, ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει στα υψηλά του Ιανουαρίου.
«Οι μειώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΠΕΚ στην παραγωγή αποδίδουν και βλέπουμε μια σταθερή μείωση στην προσφορά» δήλωσε ο Ahn Yea Ha της Kiwoom Securities ενώ πρόσθεσε «ενώ η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής επιβαρύνει τις τιμές, βλέπουμε όμορφη ζήτηση τόσο εντός όσο και εκτός της Αμερικής, που περιορίζει τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των αποθεμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης