Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι εχθροί του Erdogan βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, κοντά στην πατρίδα τους

Politico: Οι εχθροί του Erdogan βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, κοντά στην πατρίδα τους
«Η αστυνομία την πατρίδα μου με βασάνιζε... Η ελληνική αστυνομία προσέφερε πρωινό στα παιδιά μου» δηλώνει ένας από τους Τούρκους που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα
Στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 αλλά και στους χιλιάδες μετανάστες που έχουν βρει «καταφύγιο» στην Ελλάδα αναφέρεται το Politico.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ελληνική υπηρεσία ασύλου που επικαλείται το Politico, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σχεδόν 2.000 Τούρκοι πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Κατά κύριο λόγο πρόκειται για πολίτες και πολλοί φέρονται να έχουν δεσμούς με τον Fethullah Gulen, ο οποίος -σύμφωνα με τον Erdogan- προσπαθεί να τον ανατρέψει.
Άλλοι είναι ακαδημαϊκοί, αριστεροί ή Κούρδοι οι οποίοι διέφυγαν από τη χώρα για να γλυτώσουν από τις εκκαθαρίσεις.
«Η τουρκική κυβέρνηση απαιτεί η Ελλάδα και άλλες χώρες να εκδώσουν τα μέλη του κινήματος του Gulen, που σύμφωνα με τους Τούρκους είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά τα μέλη της ΕΕ έχουν αρνηθεί ή αγνοούν τα αιτήματα της Τουρκίας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Δεν θέλουμε ο γείτονας μας, η Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, να είναι ασφαλές καταφύγιο για τους Γκιουλενιστές» δήλωσε τον Οκτώβριο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Αυτόν το μήνα, όμως, η ένταση κλιμακώθηκε και μετά τη σύλληψη από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «μια κίνηση που κάποιοι έχουν ερμηνεύσει ως αντίποινα της Άγκυρας στην άρνηση της Ελλάδας να της παραδώσεις του 8 Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα».
Στη συνέχεια το Politico παρουσιάζει μαρτυρίες Τούρκων οποίοι έχουν διαφύγει στην Ελλάδα προκειμένου να ξεφύγουν από το καθεστώς Erdogan.
Μάλιστα, ένας εξ αυτών δηλώνει «η αστυνομία την πατρίδα μου με βασάνιζε...
Η ελληνική αστυνομία προσέφερε πρωινό στα παιδιά μου».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης