Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα επίθεση Trump κατά της Amazon και του Jeff Bezos - Τον κατηγορεί για αισχροκέρδεια κατά των ΗΠΑ

Reuters: Νέα επίθεση Trump κατά της Amazon και του Jeff Bezos - Τον κατηγορεί για αισχροκέρδεια κατά των ΗΠΑ
Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος και τους φόρους της τώρα
Στο στόχαστρο του Donald Trump μπαίνει για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα η Amazon η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμος την οποία ο πλανητάρχης κατηγορεί ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως «μιας και μιλάμε γι' αυτό, λέγεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει κατά μέσο όρο 1,5 δολάρια για κάθε δέμα που παραδίδει για λογαριασμό της Amazon. Αυτό σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια».
«Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων αύξανε τις τιμές της για τα δέματα, το κόστος διανομής της Amazon θα αυξανόταν κατά 2,6 δισ. δολάρια. Αυτή η αισχροκέρδεια εις βάρος των Ταχυδρομείων πρέπει να σταματήσει.
Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους της) τώρα» συνεχίζει στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οπως σχολιάζει το Reuters, με το σχόλιο αυτό επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει για πρώτη φορά την Πέμπτη σχετικά με την εταιρεία. Αφορμή ενδέχεται να ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στον ειδησεογραφικό ιστοτοπο Axios, το οποίο έλεγε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εμμονή με την Amazon και εξετάζει τρόπους να περιορίσει την ισχύ της εταιρείας, πιθανόν με την υιοθέτηση ομοσπονδιακής νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων και υπέρ της ανταγωνιστικότητας.
Ανησυχία επενδυτών
Όμως ο αμερικανός πρόεδρος χτυπά και σε ένα ακόμη ευαίσθητο σημείο για τους αμερικανούς μετά την χαμηλή φορολογία. Στις επενδύσεις.
Υπογραμμίζει ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους επενδυτές γεγονός που αποτυπώνεται και από την πτώση της μετοχής της Amazon κατά 3,3% την Τετάρτη και την Πέμπτη, μειώνοντας κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια την αγοραία αξία της εταιρείας.
Ο Trump κατήγγειλε όπως ήταν αναμενόμενο και την εφημερίδα Washington Post, η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη της Amazon Jef Bezos, λειτουργεί ως «λομπίστας» για την εταιρεία.
Όπως και τα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, η Washington Post έχει αναφερθεί με άρθρα της σε διάφορες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, μεταξύ αυτών την έρευνα του ειδικού ανακριτή Robert Muller για τη Ρωσία, αλλά και τη φερόμενη σχέση του με την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Stormy Danniels.
Η εφημερίδα απάντησε αμέσως στις κατηγορίες Trump μέσω άρθρου που ανήρτησε στον ιστότοπό της, στο οποίο τονίζει: «Η Post λειτουργεί ανεξάρτητα από την Amazon, αν και το μέσο αυτό αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία του Jeff Bezos ιδρυτή και επικεφαλής της Amazon».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης