Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Επίθεση» Trump στην Amazon: Πληρώνουν ελάχιστους ή καθόλου φόρους

«Επίθεση» Trump στην Amazon: Πληρώνουν ελάχιστους ή καθόλου φόρους
Στο «στόχαστρο» του Donald Trump, βρέθηκε ξανά η Amazon
Στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, βρέθηκε σήμερα (29/3/2018) η Amazon, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο τις ανησυχίες για επιβολή μέτρων κατά του τεχνολογικού κολοσσού από την αμερικανική κυβέρνηση.
«Έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για την Amazon πολύ πριν τις εκλογές.
Σε αντίθεση με άλλους, πληρώνουν λίγους ή καθόλου φόρους στις πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν τα ταχυδρομεία μας σαν παιδί για ντελίβερι (προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις ΗΠΑ) και οδηγούν στο κλείσιμο πολλούς χιλιάδες λιανοπωλητές», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο αμερικανός πρόεδρος.


Χθεσινό δημοσίευμα του «Axios» ανέφερε πως ο Trump είναι έτοιμος να λάβει μέτρα κατά της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης που απολαμβάνει η Amazon από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις πηγές του οικονομικού ιστότοπου να αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να «κυνηγήσει» την αμερικανική εταιρεία.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, δήλωσε χθες πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την επιβολή μέτρων κατά της Amazon.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί προσυνεδριακά κατά 4,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης