Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στην Deutsche Bank λόγω αντικατάστασης Cryan - Στο -30% το 2018

tags :
Κρίση στην Deutsche Bank λόγω αντικατάστασης Cryan - Στο -30% το 2018
Η ανησυχία αποτυπώνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στην πορεία της τραπεζικής μετοχής στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης
Δεν έχει τέλος η κρίση την οποία διέρχεται η Deutsche Bank τους τελευταίους μήνες, με τις φήμες περί αντικατάτασης του διευθύνοντος συμβούλου John Cryan, να ενισχύουν την αβεβαιότητα.
Η ανησυχία αποτυπώνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στην πορεία της τραπεζικής μετοχής στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή η μετοχή υποχώρησε κατά 11% και διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στα 11 ευρώ.
Από τις αρχές του χρόνου η μετοχή έχει απολέσει το 30% της αξίας της.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση μετοχής από κάθε άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα.
Eδώ και μια τριετία από τότε που τα ηνία της Deutsche Bank ανέλαβε ο John Cryan η μετοχή έχει κάνει βουτιά μεγαλύτερη από 60%.
Σήμερα ανακάμπτει κατά 0,8% στα 11,3 ευρώ.
Η πτωτική πορεία της μετοχής οφείλεται σαφώς στην απαισιοδοξία των επενδυτών.


Ο Μάρκους Ρίζελμαν, αναλυτής της Independent Research προτείνει πλέον στους επενδυτές να πωλούν αντί να αγοράζουν μετοχές της Deutsche Bank, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Κι αυτό, επειδή όπως εκτιμά, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δεν έχει καταφέρει, παρά τις προσπάθειες της νέας ηγεσίας, να εξυγιάνει το τμήμα επενδύσεων από το οποίο η Deutsche Bank αντλεί τα υψηλότερα έσοδα.
Ιδίως στο τόσο σημαντικό πρώτο τρίμηνο του έτους η τράπεζα απέτυχε να πάρει τα πάνω της στο, συνήθως, κερδοφόρο εμπόριο μετοχών, συναλλάγματος και πρώτων υλών.
Τέλος στις «ευρέως διαδεδομένες φήμες» σχετικά με την ενδεχόμενη αντικατάστασή του, επιχείρησε να θέσει χθες (28 Μαρτίου 2018) ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει «απολύτως προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση της τράπεζας και στη συνέχιση της πορείας που ξεκινήσαμε πριν από περίπου τρία χρόνια».
Σε σημείωμα που απέστειλε στο προσωπικό της γερμανικής τράπεζας, ο κ. Cryan αναγνώρισε πως «τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας δεν είναι μέχρι στιγμής αυτά που όλοι θέλουν», ωστόσο η Deutsche Bank έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο».
«Πρέπει να επιδείξουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την εξαιρετική πρόοδο που σημειώνουμε σε τόσους πολλούς τομείς, έτσι ώστε οι αμφιβολίες για την τράπεζά μας να εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου.
Έχουμε ισχυρή ώθηση αυτή τη στιγμή, οπότε ας μην αφήσουμε τον εαυτό μας να ακολουθήσει αυτήν την πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπονοώντας την ανάγκη για παραμονή της ηγεσίας.
Ο κ. Cryan υπενθύμισε και την πρόσφατη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της DWS, του βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, ως παράδειγμα επιτυχίας.
Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ξεκίνησε την αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου.
«Η Deutsche Bank είναι μια ιδιωτική εταιρία.
Κατά συνέπεια, απέχω από το να κάνω εικασίες…», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Stephen Seibert, σε συνέντευξη Τύπου.
Δύο άτομα με γνώση της υπόθεσης, δήλωσαν χθες στο Reuters ότι ο πρόεδρος της Deutsche Bank Paul Achleitner, αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο για να αντικαταστήσει τον John Cryan, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον βραδύ ρυθμό ανάκαμψης της ζημιογόνας τράπεζας.
Ο Βρετανός κ. Cryan βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου λιγότερο από τρία χρόνια.
Η αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου, που βρίσκεται σε αρχικά στάδια, γίνεται ύστερα από σειρά αρνητικών πρωτοσέλιδων για την τράπεζα μετά την ανακοίνωση της τρίτης κατά σειράς ετήσιας ζημίας της, ανέφερε το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης