Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε μία συνάντηση Putin-Trump, παρά τις απελάσεις των διπλωματών

Κρεμλίνο: Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε μία συνάντηση Putin-Trump, παρά τις απελάσεις των διπλωματών
Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η συνάντηση των δύο προέδρων εξαρτάται από την αμερικανική πλευρά
Την ετοιμότητα του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, να συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, εξέφρασε για ακόμα μία φορά το Κρεμλίνο, παρά τις πρόσφατες μαζικές απομακρύνσεις ρώσων διπλοματών από τις χώρες της Δύσης.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμίνου, Dmitry Peskov, το ενδεχόμενο μίας συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών, «εξαρτάται από την αμερικανική πλευρά, αλλά η ρωσική πλευρά παραμένει ανοικτή», προσθέτοντας ότι η Μόσχα «είναι έτοιμη για αμοιβαία και επωφελή σχέση εμπιστοσύνης με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σε βαθμό που οι αντίπαλοι ή οι εταίροι μας είναι έτοιμοι γι' αυτό».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει επί του παρόντος πληροφορίες σχετικά με την ετοιμότητα του Trump να συναντηθεί με τον Putin, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να απελάσει περισσότερους από 60 διπλωμάτες.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 25 χώρες έχουν αποφασίσει να απελάσουν ρώσου διπλωμάτες λόγω της υπόθεσης Skripal, γεγονός που έχει οδηγήσει τις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση σε νέα κρίση.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τη συμμετοχή της Ρωσίας στην υπόθεση Skripal, με τον Peskov να υποβαθμίζει εν μέρει το διπλωματικό μέγεθος που έχει λάβει το περιστατικό.
«Οι 20 με 30 χώρες αποτελούν απλώς ένα μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη και περιλαμβάνει πολλές άλλες χώρες», ήταν η δήλωση του Peskov, ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι οριμένες χώρες που υποστηρίζουν τη Μεγάλη Βρετανία εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το Λονδίνο δεν έχει αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή της Ρωσίας.
Σε ξεχωριστές δηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, είχε καταστήσει σαφές ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί σε όλες τις απελάσεις «κατάλληλα», διευκρινίζοντας ότι τα «αντίμετρα εξετάζονται για κάθε χώρα».
«Η Μόσχα θεωρεί τις απελάσεις ως μία πρόκληση που θα έχει πολύ σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης