Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα ο ηγέτης της Β. Κορέας Kim Jong un; - Ν. Κορέα: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις

tags :
Στην Κίνα ο ηγέτης της Β. Κορέας Kim Jong un; - Ν. Κορέα: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις
Διπλωματικός πυρετός στην κορεατική χερσόνησο ενόψει των συναντήσεων Β. Κορέας με Ν. Κορέα και ΗΠΑ
Στην Κίνα φέρεται να βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un προκειμένου να διαπραγματευτεί με τις κινεζικές αρχές ενόψει των κρίσιμων επαφών που πρόκειται να έχει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae in και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump τους επόμενους δύο μήνες.
Αν και η επίσκεψη του Kim δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αν επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από το 2011 όταν και ανέλαβε τα ηνία της Β. Κορέας.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι εξελίξεις αυτές έχουν σημάνει «συναγερμό» και εγρήγορση στη Νότια Κορέα.
«Η προεδρία παρακολουθεί στενά τα πράγματα στο Πεκίνο κι αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά», ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, ο οποίος υποστήριξε πως η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Β. Κορέας και Κίνας θα έστελνε θετικά μηνύματα ενόψει των κρίσιμων επαφών των επόμενων δύο μηνών.
Σύμφωνα με το Reuters, πράγματι υπήρξε αυτοκινητοπομπή που αναχώρησε από οίκημα όπου συχνά φιλοξενούνται ξένοι ηγέτες κατά τις επισκέψεις τους στην κινεζική πρωτεύουσα, αλλά κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον Kim Jong un.
Δεν αποκλείεται μάλιστα στην Κίνα να βρίσκεται η Kim Yo Jong, η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης