Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stratfor: Θα συνεχιστούν οι πολιτικές συγκρούσεις ΕΕ - Τουρκίας

Stratfor: Θα συνεχιστούν οι πολιτικές συγκρούσεις ΕΕ - Τουρκίας
Η Σύνοδος μάλλον δεν πρόκειται να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα επιδιώξουν σήμερα να επανεκκινήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις στη Βάρνα της Βουλγαρίας, σχολιάζει το Ινστιτούτο Stratfor.
"Αν και η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ στο ορατό μέλλον, οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν σε τομείς όπως η αναβάθμιση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης.
Ωστόσο ζητήματα όπως η διένεξη για την Κύπρο, οι ευρωπαϊκές επικρίσεις για την εσωτερική πολιτική του Erdogan και η διευρυνόμενη και μονομερής τουρκική επέμβαση στη Συρία θα εξακολουθήσουν να γεννούν τριβές μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας.
Η Σύνοδος μάλλον δεν πρόκειται να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.
Παρά το γεγονός ότι ο Juncker και ο Tusk ηγούνται των σημαντικότερων θεσμών της ΕΕ, οι τελικές αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική εναπόκεινται στα κράτη-μέλη, πολλά από τα οποία διστάζουν να συνεταιριστούν με την Τουρκία.
Μια σχέση πάντως που θα βασίζεται στον πραγματισμό και τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος όπως το εμπόριο, η μετανάστευση και η ασφάλεια είναι πιθανή, αν και οι περιστασιακές πολιτικές συγκρούσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν", τονίζουν οι αναλυτές του Stratfor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης