Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Είμαστε διατεθειμένοι να συνομιλήσουμε με τις ΗΠΑ ώστε να λύσουμε τις εμπορικές διαφορές μας

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Είμαστε διατεθειμένοι να συνομιλήσουμε με τις ΗΠΑ ώστε να λύσουμε τις εμπορικές διαφορές μας
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να συνομιλήσει με την Ουάσιγκτον για το ζήτημα του εμπορίου
Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ζήτημα του εμπορίου εξέφρασε σήμερα (26/3) η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, «η Κίνα είναι διατεθειμένη να διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ ώστε να επιλύσουμε τις διαφορές μας σε ότι αφορά το εμπόριο».
Οι δηλώσεις του Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έρχονται σε μία περίοδο αυξημένης ανησυχίας αναφορικά με τον ενδεχόμενο εμπορικοό πόλεμο που θα μπορούσε να προκληθεί ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, οι ΗΠΑ απέστειλαν μια λίστα στο Πεκίνο με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων από την Κίνα να μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα και να επιτρέψει μεγάλη πρόσβαση των αμερικανικών εταιρειών στον οικονομικό τομέα της Κίνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin και ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer απέστειλαν επιστολή στον πρόσφατα ορισθέντα αντιπρόεδρο της Κίνας Liu He, με την οποία παραθέτουν τα βήματα που η Κίνα πρέπει να κάνει προκειμένου να μειωθούν οι ανισορροπίες στο μεταξύ τους εμπορικό ισοζύγιο.
Σημειώνεται πως μετά την επιβολή δασμών ύψους περίπου 60 δις δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα, η Κίνα προειδοποίησε την περασμένη Παρασκευή (23/3) ότι σκοπεύει να επιβάλλει και εκείνη δασμούς ύψους 3 δις δολαρίων σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης