Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο - Κοντά σε χαμηλά 5 μηνών ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο - Κοντά σε χαμηλά 5 μηνών ο Nikkei
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,84% στις 2.437,08 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (26/3) οι αγορές στην Ασία, με τις ανησυχίες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να παραμένουν στο προσκήνιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνίας έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,57% στις 20.735,50 μονάδες, αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημείωσε νωρίτερα εντός τη ημέρας.
Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι συνολικές απώλειες κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανέρχονται στο -9,8%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,52% στις 5.790,50 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,15% κλείνοντας στις 10.840,05 μονάδες.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα υποχώρησε κατά -0,60% στις 3.133,92 μονάδες, καθώς το Πεκίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για την εμπορική συμφωνία, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύεται στο +0,54% και τις 30.473 μονάδες.
Σε ότι αφορά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,84% στις 2.437,08 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από τις τροποιήσεις που αναμένεται να προχωρήσουν η Σεούλ και η Ουάσιγκτον στη μεταξύ τους εμπορική συμφωνία.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εμπορίου, οι τροποποιήσεις στη συμφωνία αναμένεται να επικεντρωθούν στην επανεξισορρόπηση του εμπορίου στον τομέα των οχημάτων, ο οποίος αποτελεί σημαντική πηγή του εμπορικού πλεονάσματος της Σεούλ.
Σύμφωνα με τους νέους όρους, η Νότια Κορέα θα διπλασιάσει τον αριθμό των εισαγώμενων αμερικανικών οχημάτων σε 50.000 από 25.000, ανά κατασκευαστή αυτοκινήτων, σε ετήσια βάση.
Ως αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προσφέρουν στη Νότια Κορέα μόνιμη απαλλαγή από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα που είχε ανακοινώσει ο Trump πρίν από μερικές ημέρες.
Πτωτικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες οδήγησαν σε απώλειες τις παγκόσμιες αγορές.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,49% στα 65,56 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης