Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταρρυθμίσεις και άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα υποσχέθηκε ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας

Μεταρρυθμίσεις και άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα υποσχέθηκε ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας
Tο άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα οδηγεί σε πρόοδο ενώ ο περιορισμός σηματοδοτεί την καθυστέρηση, σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας
Υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις και περαιτέρω άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα έδωσε ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας σήμερα (25/3/2018) στην πρώτη του δημόσια ομιλία.
Παράλληλα ο Yi Gang μιλώντας στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας στο Πεκίνο έδωσε έμφαση στην πρόληψη των κινδύνων μέσω ρυθμιστικών κανόνων και μεγαλύτερης εποπτείας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα οδηγεί σε πρόοδο ενώ ο περιορισμός σηματοδοτεί την καθυστέρηση.
«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι πιο ανοιχτές περιοχές είναι πιο ανταγωνιστικές  και οι λιγότερο ανοικτές είναι λιγότερο ανταγωνιστικές και θεωρούν πως οι κίνδυνοι συσσωρεύονται», τόνισε ο Yi  στην ομιλία του γενικότερου οικονομικού περιεχομένου αλλά και με σαφείς αναφορές σε πιθανούς κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο 60χρονος Yi, με σπουδές στις ΗΠΑ θεωρείται ευρέως ως ένας στιβαρός τραπεζίτης, που θα διασφαλίσει  τη συνέχεια της πολιτικής του προκατόχου του Zhou Xiaochuan και θα εστιάσει στην αντιμετώπιση και πρόληψη κινδύνων και τη δημιουργία χρέους στο ολοένα και πιο περίπλοκο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως αναφέρει το Reuters.  
Επίσης αναμένεται να διαδραματίσει έναν υποστηρικτικό αλλά σημαντικό ρόλο στη νέα οικονομική ηγετική ομάδα της Κίνας, η οποία διευθύνεται από τον αντιπρόεδρο Liu He.
Η ομάδα περιλαμβάνει και τον επικεφαλής τραπεζικών και ασφαλιστικών ρυθμιστικών αρχών Guo Shuqing.
Στην  ομιλία του ο Yi έδωσε μεγάλη έμφαση στον έλεγχο των κινδύνων και ήταν σύμφωνη με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κίνας θα προχωρήσει αλλά σταδιακά.
Ο υπουργός Εμπορίου Zhong Shan, σε πρόσφατη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Henry Paulson, δήλωσε ότι το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κίνας θα ξεκινήσει αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί καμία πίεση από άλλες χώρες.
«Θα δώσουμε την ίδια έμφαση στο άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα και στην πρόληψη των χρηματοοικονομικών κινδύνων», δήλωσε ο Yi.
«Το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα πρέπει να συνοδεύεται από την ανάπτυξη δημοσιονομικών κανονισμών», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης