Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα SPIVA US: Το 95% των Αμερικανών χρηματιστών δεν μπορούν να… νικήσουν τις αγορές

tags :
Έρευνα SPIVA US: Το 95% των Αμερικανών χρηματιστών δεν μπορούν να… νικήσουν τις αγορές
Τι αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας SPIVA για τις ικανότητες των Αμερικανών χρηματιστών
Ενδιαφέροντα αποτελέσματα έχει η έρευνα της SPIVA US, τα οποία αφορούν το 2017 και την ικανότητα των Αμερικανών επαγγελματιών της αγοράς να την… νικήσουν.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα «το θέμα έχει συζητηθεί εδώ και δεκαετίας και οι περισσότεροι συμμετέχοντες, επαγγελματικά, στις αγορές μάλλον δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/SPIVA-1.png?itok=cpJqeD4v

Σε διάστημα ενός έτους το % ποσοστό των managers που κατόρθωσαν να «νικήσουν» τους δείκτες αναφοράς αυξήθηκε αισθητά σε επενδύσεις που αφορούν αμοιβαία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.
Όμως στο εξεταζόμενο διάστημα το 44,4% αυτών που επενδύουν στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το 63,08% αυτών που επενδύουν στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και το 47,7% αυτών που επενδύουν στη μικρή κεφαλαιοποίηση δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν σε αποδόσεις τους δείκτες S&P MidCap 400, S&P 500 και S&P SmallCap 600.
Ακόμη πιο εντυπωσιακά (σ.σ.: και μάλλον απογοητευτικά) είναι τα δεδομένα εάν εξετασθούν σε ορίζοντα 5ετίας.
Τα ποσοστά των.. αποτυχιών αυξάνουν στο 84,23% για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, στο 85,06% για τη μεσαία και στο 91,17% για τη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Εάν, δε, επεκταθεί το εξεταζόμενο διάστημα στα 15 έτη, φθάνουμε σε ακόμη πιο… μαύρη εικόνα: 92,3% για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, 94,81% για τη μεσαία και 95,73% για τη μικρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης