Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2,6% για το σύνολο του 2018 «βλέπει» το Ινστιτούτο Ifo

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2,6% για το σύνολο του 2018 «βλέπει» το Ινστιτούτο Ifo
Το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo αναμένει η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί κατά 2,1% το 2019
Ιδιαίτερα αισιόδοξο εμφανίστηκε σήμερα (21/3) το οικονομικό ινστιτούτο Ifo, αναφορικά με την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομία για το τρέχον και το ερχόμενο έτος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που είχε πραγματοποιήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου 2017.
Ειδικότερα, το ινστιτούτο Ifo εκτιμά ότι η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,6% το 2018, την ίδια στιγμή που η ανάπτυξη για το 2019 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,1%.
«Οι τεράστιες μειώσεις του φόρου εισοδήματο στις ΗΠΑ και η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη ενισχύουν τη ζήτηση απέναντι στα αγαθά και τις υπηρεσίες της Γερμανίας», ανέφερε η Ifo σε ανακοίνωσή της.
Αναφορικά με την επιβολή δασμών που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, το ινστιτούτο τόνισε ότι η σχετική απόφαση, σε συνδιασμό με την υπερτίμηση του ευρώ, επιβαρύνει το ηδθικό μεταξύ των εταιρειών.
«Η κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού μπλοκ της Angela Merkel με τους σοδιαλδημοκράτες έχει προσωρινό τονωτικό αποτέλεσμα επειδή συμφώνησε να ενισχύσει τις κρατικές δαπάνες, και ιδιαίτερα το επόμενο έτος», δήλωσε το Ifo, διεκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια φορολογικής μεταρρύθμισης της γερμανικής κυβέρνησης ήταν «απογοητευτικά», καθώς και ότι χρειάζεται ακόμα μία «απάντηση» στη σημαντική μείωση των συντελεστών φορολογίας των εταιρειών σε ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία.
Υπενθυμίζουμε ότι το 2017 η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατα 2,2%, σημειώνοντας τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης