Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση η Amazon - Ξεπέρασε την Google

ΗΠΑ: Δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση η Amazon - Ξεπέρασε την Google
Η δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία έγινε η Amazon.com, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη μητρική της Google, Alphabet
Η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο έγινε η Amazon.com, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη μητρική της Google, Alphabet.
H μετοχή της Amazon.com σημείωσε άνοδο 2,7% την Τρίτη (20/3), στα 1.586,51 δολ., προσδίδοντάς της χρηματιστηριακή αξία 768 δισ. δολαρίων, σε μια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Wall Street στην αδιάλειπτη επέκτασή της σε cloud computing, παντοπωλεία και άλλες νέες επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Alphabet υποχώρησε κατά 0,39%, περικόπτοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 762 δισ. δολάρια, εν μέσω των ανησυχιών που πυροδότησε το σκάνδαλο παραβίασης προσωπικών δεδομένων στο οποίο εμπλέκεται το Facebook.
Τόσο το Facebook όσο και η Alphabet έχουν δεχτεί έντονη κριτική σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών τους.
Έτσι, η Amazon βρίσκεται πίσω μόνο από την Apple, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 889 δισ. δολ., παραμένοντας σε τροχιά να «αγγίξει» το 1 τρισ. δολ.
Η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί κατά 81% από το περασμένο έτος, λόγω της επιτάχυνσης της αύξησης των εσόδων της, καθώς και της μετατόπισης των επιχειρήσεων στις cloud υπηρεσίες, όπου η Amazon Web Services ηγείται της αγοράς.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης