Τελευταία Νέα
Διεθνή

Russia Today: Η συντριπτική νίκη του Putin θα προσελκύσει επιπλέον 30 δισ. δολ. στη ρωσική οικονομία

Russia Today: Η συντριπτική νίκη του Putin θα προσελκύσει επιπλέον 30 δισ. δολ. στη ρωσική οικονομία
Σύμφωνα με το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας, τα αποτελέσματα των εκλογών μαρτυρούν τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που στοχεύει στην υλοποίηση του επενδυτικού δυναμικού
Η επανεκλογή του Vladimir Putin στη ρωσική προεδρίας θα διασφαλίσει τη συνέχιση μίας οικονομικής πολιτικής που έχει αυξήσει σημαντικά τις ξένες επενδύσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας, Kirill Dmitriev.
Σύγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Dimitriev ενώπιον δημοσιογράφων, «δεδομένου ότι οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί, αυτό θα επιτρέψει στους θεσμικούς επεδυτές να υλοποιήσουν ενεργά τα μεσοπρόθεσμα έργα στη Ρωσία, περέχοντας μία πρόσθετη εισροή 25 με 30 δισ. δολ. στη ρωσική οικονομία».
«Τα αποτελέσματα των εκλογών μαρτυρούν τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που στοχεύει στην υλοποίηση του επενδυτικού δυναμικού», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, ο Putin κέρδισε με μεγάλη διαφορά, εξασφαλίζοντας το 76,7% των ψήφων.
Παρά τις πρόσφατες κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την δηλητηριάση του πρώην κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τοπική αγορά μετοχών εξακολουθεί να προσελκύει κεφάλεια από ξένους επενδυτές.
Σύμφωνα με την Sberbank Investment Research, οι ξένες επενδύσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου 2018 ανήλθαν στα 146 εκατ. δολ. αύξηση σχεδόν κατά +30% σε σύγκριση με τα 112 εκατ. δολ. που επενδύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Μία μελέτη από τη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία EY έδειξε ότι κατά το πρώτο μισό του 2017 η ρωσική οικονομία προσέλκυσε 14 δισ. δολ. σε άμεσες ξένες επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης