Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Είμαι υπέρ μίας συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά κατά μίας ένταξής της στην ΕΕ

Kurz (Αυστρία): Είμαι υπέρ μίας συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά κατά μίας ένταξής της στην ΕΕ
Τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, ζήτησε ο αυστριακός καγκελάριος
Τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, ζήτησε εκ νέου σήμερα (15/3/2018) ο αυστριακός καγκελάριος, Sebastian Kurz.
«Είμαι υπέρ μίας “συνεργασίας με την Τουρκία”, αλλά κατά μίας ένταξής της», σημείωσε ο Kurz, λίγο πριν από τη σημερινή συνάντηση του στη Σόφια με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borisov, ζητώντας ταυτόχρονα να επανεξεταστούν οι κοινοτικοί πόροι προς την Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, στην ΕΕ υπάρχουν κατά βάση διαφορετικές θέσεις ως προς την Τουρκία, ωστόσο ο ίδιος έχει την εντύπωση ότι, ιδιαίτερα μετά από τα γεγονότα τον περασμένο χρόνο, πολλοί έχουν επανεξετάσει ή και αλλάξει τη γνώμη τους.
Ως Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 - όταν ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων - ο Kurz είχε ζητήσει επανειλημμένα τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ, όπως επίσης είχε ταχθεί σαφώς κατά της επέκτασης της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης