Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ: Όχι του προέδρου Ivanov στη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας

tags :
Πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ: Όχι του προέδρου Ivanov στη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας
Παρά την έγκριση νομοσχεδίου από τη Βουλή
Την θέση ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας στην χώρα παρά το γεγονός ότι το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, G. Ivanov.
Σε διάγγελμα του ο Ivanov υποστήριξε ότι κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί της Βουλής , ενώ ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι το νομοσχέδιο προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.
Χθες η Βουλή μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση ψήφισε για δεύτερη φορά το σχετικό νομοσχέδιο αφού μετά την αρχική ψήφισή του, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ivanov το έστειλε πίσω στη Βουλή, κρίνοντας το αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για την εθνική ακεραιότητα της ΠΓΔΜ.
Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να υπογράψει το διάταγμα σε περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει και πάλι νομοσχέδιο που αυτός έχει αναπέμψει, ο Ivanov ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει και πάλι το διάταγμα, κίνηση που αν μη τι άλλο αναμένεται να επιδεινώσει το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ και να χειροτερεύσει τις σχέσεις του Προέδρου με τον πρωθυπουργό Zaev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης