Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Είναι καιρός η Βρετανία να αποδεχτεί τα σκληρά γεγονότα

Barnier (ΕΕ): Είναι καιρός η Βρετανία να αποδεχτεί τα σκληρά γεγονότα
Η Βρετανία δεν πρόκειται να διατηρήσει τα σημερινά της προνόμια, μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ, επανέλαβε ο Michel Barnier
Η Βρετανία δεν πρόκειται να διατηρήσει τα σημερινά της προνόμια, ακόμη και στο εμπόριο, μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ, επανέλαβε σήμερα (13/3/2018) ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Η ΕΕ και η Βρετανία ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία αυτόν τον μήνα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο του Brexit, καθώς και να ξεκινήσουν συνομιλίες για τη μελλοντική τους σχέση αυτή την άνοιξη.
Ωστόσο, οι αυξανόμενες διαφορές σχετικά με το «διαζύγιο» έχουν οδηγήσει την ΕΕ να προειδοποιεί επανειλημμένα ότι ο χρόνος τελειώνει, ότι η μεταβατική περίοδος δεν είναι δεδομένη και ότι το Λονδίνο πρέπει να είναι πιο ακριβές και ρεαλιστικό σε σχέση με το είδος των μελλοντικών δεσμών που επιδιώκει.
«Δεν μπορεί κανείς να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα τρίτης χώρας και να απαιτεί την ίδια ώρα τα πλεονεκτήματα της (Ευρωπαϊκής) Ένωσης», δήλωσε ο Barnier στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Είναι καιρός να αποδεχτούμε τα σκληρά γεγονότα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης