Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): H EE πρέπει να ενωθεί με άλλες χώρες απέναντι στους δασμούς Trump

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): H EE πρέπει να ενωθεί με άλλες χώρες απέναντι στους δασμούς Trump
«Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να εκφράσουν μια κοινή ανησυχία και μια κοινή απάντηση εάν κριθεί απαραίτητο», υπογράμμισε ο Le Maire
H Eυρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και με άλλες χώρες απέναντι στην πρωτοβουλία του Donald Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι μια κοινή απάντηση από τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Στη συνέχεια όμως εάν και άλλες χώρεςε επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ευρωπαϊκή απάντηση, η ΕΕ είναι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο.
«Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να εκφράσουν μια κοινή ανησυχία και μια κοινή απάντηση εάν κριθεί απαραίτητο», υπογράμμισε ο Le Maire.
Οι δηλώσεις Le Maire ακολούθησαν την ανακοίνωση Trump την περασμένη εβδομάδα, για την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου.
Από τους δασμούς εξαιρούνται ο Καναδάς και το Μεξικό, ενώ Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία ευελπιστούν ότι θα διαπραγματευτούν για την εξαίρεσή τους από τους δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης