Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Κοινό σχέδιο για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη ετοιμάζουν Merkel και Macron - Ανακοινώσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Spiegel: Κοινό σχέδιο για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη ετοιμάζουν Merkel και Macron - Ανακοινώσεις στη Σύνοδο Κορυφής
Η Merkel είναι αποφασισμένη να εργαστεί από κοινού με τον Macron για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη για να δώσουν νέα ώθηση στην ΕΕ 
Σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη ετοιμάζουν από κοινού Merkel και Μacron προκειμένου να παρουσιάσουν μια ενιαία πρόταση στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα διεξαχθεί μέσα στις 22-23 Μαρτίου.
Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό Spiegel «δεν υπάρχει τίποτα που να είναι ακόμη ανακοινώσιμο ωστόσο είναι γεγονός ότι η γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος υλοποιούν τη δέσμευσή που είχαν δώσει τον Δεκέμβριο για ενίσχυση των γαλλογερμανικών σχέσεων αλλά και του ευρώ».
Ωστόσο, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών δεδομένης και της πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη Γερμανία.
Γερμανός ανώτατος αξιωματούχος υποστήριξε πως «η Merkel είναι αποφασισμένη να εργαστεί από κοινού με τον Macron για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη για να δώσουν νέα ώθηση στην ΕΕ καθώς οι δύο οικονομίες μαζί έχουν το 50% της οικονομικής δύναμης στην ΕΕ».
Στο ίδιο κλίμα κυμαίνεται και η στάση του γάλλου προέδρου ο οποίος έχει επανειλημμένα τονίσει την αισιοδοξία του γι αυτό το εγχείρημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης