Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώσης συνέχειας για το πετρέλαιο λόγω δολαρίου και αμερικανικής παραγωγής

Πτώσης συνέχειας για το πετρέλαιο λόγω δολαρίου και αμερικανικής παραγωγής
Στα 60,12 δολ. το αμερικανικό αργό και στα 63,80 δολ. το Brent
Σταθερά πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του μαύρου χρυσού, λόγω ανόδου του δολαρίου αλλά και των ανησυχιών ότι η αμερικανική παραγωγή θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό (WTI) να υποχωρήσει 1,9% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 60,12 δολαρίων, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε το Brent, το οποίο αποδυναμώθηκε 0,8% και έφθασε στα 63,80 δολάρια.
Η άνοδος για τον δείκτη δολαρίου κατά 0,5% άσκησε πιέσεις –κάτι που συμβαίνει εκ παραδόσεως καθώς το πετρέλαιο αποτιμάται σε δολάρια- στον μαύρο χρυσό.
Παράγοντας πιέσεων για το πετρέλαιο αποτέλεσε και εκτίμηση της εταιρείας Genscape ότι τα αποθέματα στο Cushing της Oklahoma ένα από τα βασικά «hub» αποθήκευσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 290.000 βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου 2018.
Επιπρόσθετα την αγορά ανησυχούν ακόμη τα στοιχεία της ΕΙΑ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 7/3, βάσει των οποίων η αμερικανική παραγωγή έφθασε στο επίπεδο – ρεκόρ των 10,4 εκατ. βαρελιών ημερησίως για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης