Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Στο 2,7% η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το δ' 3μηνο του 2017 - Στην τελευταία θέση η Ελλάδα

Eurostat: Στο 2,7% η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το δ' 3μηνο του 2017 - Στην τελευταία θέση η Ελλάδα
Η Ελλάδα να παρουσιάζει τη μικρότερη ανάπτυξη από όλες τις χώρες της ευρωζώνης για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat
Οριακή άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την οικονομία της Ευρωζώνης για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (7/3) στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο 2,7% έναντι 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που ο ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,6%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη της οικονομίας τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 0,6%, ενώ για το σύνολο του 2017, η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 2,3% και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 2,4%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ανάπτυξη καταγράφηκε σε Εσθονία (+2,2%) και Σλοβενία (+2%), ενώ στον αντίποδα η χαμηλότερη ανάπτυξη σημειώθηκε σε Ελλάδα και Κροατία (αμφότερες στο +0,1%).
Οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά +0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ενισχύθηκαν κατά +0,9% τόσο στον Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε ότι αφορά τις εξαγωγές της ενιαίας νομισματικής ένωσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σημειώθηκε άνοδος κατά +1,9%, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης