Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω νέων ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο - Στο -0,73% και τις 21.261 μονάδες ο Nikkei

tags :
Πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω νέων ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο - Στο -0,73% και τις 21.261 μονάδες ο Nikkei
Η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Donald Trump, Gary Cohn, προκάλεσε νέες ανησυχίες στις αγορές της Ασίας
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (7/3) οι αγορές στην Ασία, καθώς η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Donald Trump, Gary Cohn, προκάλεσε νέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους.
Συγκεκριμένα, ο Nikkei έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,73% στις 21.261 μονάδες, εν μέσω της νέας πτώσης του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,32% και τα 105,79 γεν.
Η είδηση της παραίτησης του Cohn, ο οποίος ήταν σημαντικός υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, προκάλεσε ανησυχίες ότι ο Trump θα προχωρήσει κανονικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τους εταίρους των ΗΠΑ.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -1,01% στις 5.902 μονάδες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται υπό πίεση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Σε ότι αφορά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI υποχώρησε κατά -0,40% στις 2.401,82 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Samsung σημείωσε περαιτέρω άνοδο στο +3,4%, ενώ με απώλειες έκλεισε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,36% και τις 10.745,32 μονάδες.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,55% στις 3.271,67 μονάδες, παρά το γεγονός ότι σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,3% ενδοσυνεδριακά, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες στον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υποχώρησε κατά -1,01% στις 30.202,50 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές στο πετρέλαιο, δεχόμενες πιέσεις από τις ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων της, καθώς και από την αύξηση στα αποθέματα αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,29 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,77% στα 62,12 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,66 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 426,8 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Σε υψηλά μίας εβδομάδας παραμένει σήμερα ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από το ασθενέσθερο δολάριο και την πτώση στις αγορές που έχει φέρει η απόφαση του Donadl Trump να προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,05% στα 1.332,99 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχει αγγίξει ακόμα και τα 1.340,42 δολ. ανά ουγγιά, την υψηλότερη τιμή του από τις 26 Φεβρουαρίου 2018.
Ο χρυσός αντιμετωπίζεται συνήθως ως εναλλακτική επένδυση κατά περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, ενώ παράλληλα το ασθενέσθερο αμερικανικό δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο φθηνότερο για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης