Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στασιμότητα» στην αγορά πετρελαίου – Άνω των 65 δολ. το Brent και άνω των 62 δολ. το αμερικανικό αργό

«Στασιμότητα» στην αγορά πετρελαίου – Άνω των 65 δολ. το Brent και άνω των 62 δολ. το αμερικανικό αργό
Σε επίπεδα - ρεκόρ για το 2018 «βλέπει» την αμερικανική ημερήσια παραγωγή η ΕΙΑ
Πρακτικά αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου «καλύφθηκε» από την εκτίμηση ότι έχει υπάρξει μεγάλη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα.
Κέρδη 0,32% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent διαμορφούμενο στο επίπεδο των 65,81 δολαρίων, ενώ μόλις 0,1% υψηλότερα κινήθηκε το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) στα 62,60 δολάρια.
Στα θετικά για την πετρελαϊκή αγορά η πτώση του δολαρίου αλλά και η διάθεση που φαίνεται να έχει η Β. Κορέα για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, πάντως, ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου εμφανίστηκε η Αμερικανική Επιτροπή Ενέργειας (ΕΙΑ) σε έκθεσή της.
Η αμερικανική υπηρεσία εκτίμησε ότι η ημερήσια παραγωγή των ΗΠΑ το 2018 θα φθάσει κατά μέσο όρο στα 10,7 εκατ. βαρέλια, αγγίζοντας επίπεδα – ρεκόρ, με το προηγούμενο να έχει καταγραφεί το 1970 και να είναι 9,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Για το 2019 η ΕΙΑ αναμένει η ημερήσια παραγωγή των ΗΠΑ να φθάσει στα 11,3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.
Αναφορικά με τις τιμές η αμερικανική ενεργειακή υπηρεσία εκτιμά ότι το Brent θα φθάσει κατά μέσο όρο στα 62 δολάρια το βαρέλι τόσο το 2018 όσο και το 2019 από 54 δολάρια που ήταν το 2017.
Για το αμερικανικό αργό (WTI) αναμένει ότι θα διαμορφωθεί στα 58 δολάρια το βαρέλι τόσο φέτος όσο και το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης