Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για Β. Κορέα - Υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο

Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για Β. Κορέα - Υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, καθώς η Βόρεια Κορέα εμφανίστηκε ανοιχτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση
Με συγκρατημένα κέρδη άνοιξε σήμερα (6/3/2018) η Wall Street, καθώς η Βόρεια Κορέα εμφανίστηκε ανοιχτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση και την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,4% στις 24.975 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,3% στις 2.730 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα, στις 7.363 μονάδες.


Σύμφωνα με τον Chung Eui-yong, επικεφαλής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας
της Νότιας Κορέας που μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ και συναντήθηκε με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, η Βόρεια Κορέα ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί το πυρηνικό της πρόγραμμα εφόσον δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή και η ασφάλεια του καθεστώτος της είναι εξασφαλισμένη.
Παράλληλα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι στα τέλη του Απριλίου του 2018 θα πραγματοποιήσει την πρώτη της Σύνοδο Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα - την πρώτη μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κατά την εν λόγω συνάντηση, ο Kim Jong un εξέφρασε την ισχυρή θέλησή του για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων και για αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
Όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια ικανοποιητική συμφωνία προκειμένου να εκτονωθεί η διμερής ένταση, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, έγινε μια «ανοιχτόκαρδη συζήτηση» μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό να υπάρξει «ουσιαστική βελτίωση» των διακορεατικών σχέσεων και να «διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο».
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν σήμερα και δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος διοικητής της Fed, Jerome Powell, άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να προβεί σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, αντί των τριών που έχει προεξοφλήσει ήδη η αγορά.
Ο επικεφαλής της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, τόνισε σήμερα πως οι τρεις αυξήσεις των επιτοκίων παραμένουν το βασικό σενάριο για το 2018, ενώ επεσήμανε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσει σύντομα τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος των επιτοκίων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο στήριξης της οικονομίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης