Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας τον Απρίλιο 2018 - Η πρώτη μετά από μια 10ετία

Σύνοδος Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας τον Απρίλιο 2018 - Η πρώτη μετά από μια 10ετία
Την πρώτη τους Σύνοδο Κορυφής μετά από περισσότερο από μια δεκαετία θα πραγματοποιήσουν στα τέλη του Απριλίου του 2018 η Βόρεια και η Νότια Κορέα
Την πρώτη τους Σύνοδο Κορυφής μετά από περισσότερο από μια δεκαετία θα πραγματοποιήσουν στα τέλη του Απριλίου του 2018 η Βόρεια και η Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της Νότιας Κορέας, μετά την επιστροφή υψηλόβαθμης αποστολής από την Πιονγκγιάνγκ, όπου συναντήθηκε με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης αποστολής, Chung Eui-yong, η Βόρεια Κορέα είπε ότι είναι ανοικτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση και την εξομάλυνση των σχέσεων.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κατά την εν λόγω συνάντηση, ο Kim Jong un εξέφρασε την ισχυρή θέλησή του για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων και για αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
Όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια ικανοποιητική συμφωνία προκειμένου να εκτονωθεί η διμερής ένταση, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Ο Kim Jong un παρέθεσε δείπνο σε δεκαμελή νοτιοκορεατική κυβερνητική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε ο Chung Eui - yonp, κορυφαίος σύμβουλος του νοτιοκορεάτη προέδρου Moon Jae in για θέματα εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, έγινε μια «ανοιχτόκαρδη συζήτηση» μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό να υπάρξει «ουσιαστική βελτίωση» των διακορεατικών σχέσεων και να «διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης