Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong un (Β. Κορέα): Ισχυρή θέληση για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων – Να αποκλιμακωθεί η ένταση

Kim Jong un (Β. Κορέα): Ισχυρή θέληση για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων – Να αποκλιμακωθεί η ένταση
Συνάντηση για πρώτη φορά από το 2011 με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από την κυβέρνηση της Ν. Κορέας
Την ισχυρή θέληση του για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων και για αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο εξέφρασε ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un κατά τη συνάντηση που είχε χθες – την πρώτη από το 2011 όταν και ανέλαβε τα ηνία της χώρας – με  υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία από τη Ν. Κορέα.
Όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια ικανοποιητική συμφωνία προκειμένου να εκτονωθεί η διμερής ένταση, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Ο Kim Jong un παρέθεσε δείπνο σε δεκαμελή νοτιοκορεατική κυβερνητική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε ο Chung Eui - yonp, κορυφαίος σύμβουλος του νοτιοκορεάτη προέδρου Moon Jae in gia θέματα εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, έγινε μια «ανοιχτόκαρδη συζήτηση» μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό να υπάρξει «ουσιαστική βελτίωση» των διακορεατικών σχέσεων και να «διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, συζητήθηκε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, την οποία ενέκρινε ήδη ο Kim ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στους τρόπους  αποκλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.
Η νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία, η οποία επέδωσε στον Kim προσωπική επιστολή του προέδρου Moon Jae in, θα επιστρέψει εντός της ημέρας στη Σεούλ έπειτα από συναντήσεις που θα έχει και με άλλους αξιωματούχους στην Πιονγκγιάνγκ.
Η Ν. Κορέα διευκρίνισε πως δεν υπήρξε χειροπιαστή συμφωνία όσον αφορά την πιθανή σύνοδο κορυφής Moon – Kim, ενώ υπογραμμίστηκε πως  τα δύο μέρη «συζήτησαν» και «έχουν κοινές απόψεις» για ορισμένα ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης