Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Λέγκα του Βορρά): Το ευρώ ήταν, είναι και παραμένει λάθος - Απορρίπτει δημοψήφισμα για το ευρώ

Salvini (Λέγκα του Βορρά): Το ευρώ ήταν, είναι και παραμένει λάθος - Απορρίπτει δημοψήφισμα για το ευρώ
Ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini υποστήριξε ότι η κεντροδεξιά θα κυβερνήσει
Την θέση ότι το ευρώ ήταν, είναι και παραμένει λάθος διατύπωσε ο επικεφαλής της Lega di Nord, Matteo Salvini, ο οποίος ήταν μαζί με το Κίνημα των 5 Αστέρων, από τους κερδισμένους των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία.
Σε δηλώσεις του ο Salvini απέρριψε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο ενώ όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεχάρη το Κίνημα των 5 Αστέρων, διαμηνύοντας πάντως πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκυβέρνησης της Δεξιάς συμμαχίας με το Κίνημα.
«Νίκησε η κεντροδεξιά συμμαχία και μπορεί να κυβερνήσει» υποστήριξε ο Salvini, ο οποίος απέρριψε και όλα τα άλλα σενάρια για την κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή εθνικής ενότητας, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του εκτοξεύτηκε από το 4% στο 18%.
Τέλος ο Salvini επεσήμανε ότι είναι πρόθυμος να μιλήσει με όλα τα κόμματα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ευρύ συνασπισμού.
Σημειώνεται ότι με καταμετρημένες περισσότερες από τις μισές ψήφους, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως καμία από τις τρεις κύριες πολιτικές δυνάμεις να καταφέρει να σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μια σειρά σεναρίων για την επόμενη ημέρα στην Ιταλία. Οι ευρωσκεπτικιστές ήταν οι μεγάλοι νικητές στην Ιταλία, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων με 32,31% αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σενάριο για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η συμμαχία της Δεξιάς του Berlusconi λαμβάνει το 37,01%, αν και η έκπληξη εδώ είναι ότι το ευρωσκεπτικιστικό και υπερσυντηρητικό Lega di Nord (Λέγκα του Βορρά) του Salvini λαμβάνει περισσότερες ψήφους από το Forza Italia του Berlusconi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης