Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι αγορές στην Ασία - Απώλειες άνω του -2% για τον Hang Seng

tags :
Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι αγορές στην Ασία - Απώλειες άνω του -2% για τον Hang Seng
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,67% στις 21.040 μονάδες
Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν σήμερα Δευτέρα (5/3) οι αγορές στην Ασία, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με τους εμπορικούς δασμούς που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και την αβεβαιότητα γύρω από τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών να ασκούν σημαντικές πιέσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε την τέταρτη συνεχόμενη μέρα πτώσης, κλείνοντας στο -0,67% και τις 21.040 μονάδες, με την άνοδο του γεν κατά +0,34% έναντι του αμερικανικού δολαρίου να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ασιατικών χωρών.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,57% στις 5.895 μονάδες, με τον υπουργό Εμπορίου της χώρας, Steve Ciobo, να αναζητά τρόπους να εξαιρεθεί η χώρα από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που ανακοίνωσε ο Trump.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο Shanghai Composite ήταν ο μόνος που έκλεισε με οριακή άνοδο, και συγκεκριμένα στο +0,09% και τςι 3.257,53 μονάδες, καθώς ο κλάδος υπηρεσιών της χώρας επιβραδύνθηκε ελαφρώς κατά τον Φεβρουάριο του 2018, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλά 68 μηνών στα οποία είχε σκαρφαλώσει τον προηγούμενο μήνα.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση στις ασιατικές αγορές, και συγκεκριμένα στο -2,27% και τις 29.889 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,52% και τις 10.642,90 μονάδες.
Σε ότι αφορά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI διεύρυνε τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, κλείνοντας στο -1,13% και τις 2.357,06 μονάδες.
Σε παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας εισέρχεται η Ιταλία μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση.
Με καταμετρημένες τις μισές ψήφους έως σήμερα το πρωί, φαίνεται σχεδόν βέβαιο πως κανένα από τα τρία κύρια κόμματα της Ιταλίας δεν μπορεί να σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο φαίνεται να λαμβάνει το 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή.
Ωστόσο, η συμμαχία της Δεξιάς λαμβάνει το 36,98% των ψήφων (η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει το 18,69% των ψήφων και 117 έδρες, το Forza Italia του Berlusconi το 13,45% των ψήφων και 102 έδρες και το Fratelli d’Italia το 4,25% των ψήφων και 28 έδρες) και προβάλλει ως η ισχυρότερη πολιτική δύναμη.
Αντιθέτως το Δημοκρατικό Κόμμα υποχώρησε στο 24,40% (107 έδρες).
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά την πτώση τγς προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω της προσπάθειας του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά στο πετρέλαιο μέσω των περικοπών που πραγματοποιεί.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,50 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο κατά +0,26% στα 61,41 δολ. ανά βαρέλι.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει το μεγαλύτερο ενεργειακό συνέδριο, το CERAWeek, στο οποίο θα βρεθούν τόσο υπουργοί Πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ, καθώς και παραγωγοί πετρελαίου από διάφορες χώρες εκτός Οργανισμού.
Στα πλαίσια του συνεδρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δείπνο μεταξύ του ΟΠΕΚ και των αμερικανών παραγωγών, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι ώστε να περιοριστεί το ζήτημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, καθώς και να επιτευχθεί η άνοδος των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης