Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: O Trump ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα - Αστείο ή πραγματικότητα η συνάντηση;

Reuters: O Trump ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα - Αστείο ή πραγματικότητα η συνάντηση;
Ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας οι οποίοι μας ζήτησαν να συνομιλήσουν μαζί μας 
Μεταξύ αστείου και σοβαρού ήταν η συνομιλία του αμερικανού προέδρου Trump με τους δημοσιογράφους σχετικά με την πληροφορία που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες περί έναρξη συνομιλιών της Ουάσιγκτον με τη Βόρεια Κορέα.
όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος Trump δήλωσε πως «οι ΗΠΑ θα συναντηθούν με τη Βόρεια Κορέα σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών που έχει φτάσει στα άκρα.
Το πρόβλημα είναι, όπως σχολιάζει το Reuters, ότι κανένας δεν κατάλαβε εάν ο αμερικανός πρόεδρος το εννοεί πραγματικά ή αστειευόταν.
Πάντως φέρεται να δήλωσε ότι «για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Πιονγκ Γιάνγκ θα πρέπει να είναι αποπυρηνικοποιημένη».
«Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα πριν από κάνα δύο ημέρες από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας οι οποίοι μας είπαν ότι θέλουν να συνομιλήσουν μαζί μας» είπε ο αμερικανός πρόεδρος συμπληρώνοντας; «κι εμείς τους απαντήσαμε ότι θα πρέπει να είστε αποπυρηνικοποιημένοι. Θα συναντηθούμε και θα δούμε ένα θα υπάρξει κάτι θετικό από αυτή τη συνάντηση» υπογράμμισε ο Trump.
Τόνισε ωστόσο, ότι «ο ίδιος δεν θα έχει κατ ιδίαν συνομιλία με τον Kim Jong Un» αφήνοντας να ευνοηθεί ότι θα γίνει μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών.
Εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση θα είναι η πρώτη ανάμεσα στην κυβέρνηση Trump και τη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης