Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εάν οι ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορά μας, θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες για τις συνέπειες

Βόρεια Κορέα: Εάν οι ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορά μας, θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες για τις συνέπειες
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν από κοινού με τη Νότια Κορέα ασκήσεις στις αρχές Απριλίου 2018
Απειλές προς τις ΗΠΑ εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα σήμερα (3/3/2018) στην περίπτωση κατά την οποία διεξάγουν κοινές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.
Επίσης η Πιονγκγιάνγκ ξεκαθάρισε, πως δεν θα ικετεύσει για συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν από κοινού ασκήσεις στις αρχές Απριλίου 2018, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τις οποίες η Βόρεια Κορέα εκλαμβάνει ως απειλή. 
«Εάν οι ΗΠΑ τελικά διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις διατηρώντας παράλληλα κυρώσεις στη Λαική Δημοκρατίας της Κορέας, η χώρα θα αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς με τον δικό της τρόπο αντίδρασης και οι ΗΠΑ θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες για τις επακόλουθες συνέπειες», αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας προσθέτοντας πως τα γυμνάσια θα έβλαπταν τις προσπάθειες συμφιλίωσης στη χερσόνησο.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2018 οι ΗΠΑ επέβαλαν τη μεγαλύτερη δέσμη κυρώσεων στη Βόρεια Κορέαμ προκειμένου να την πιέσουν να εγκαταλείψει τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προειδοποίησε για μια «δεύτερη φάση» που θα μπορούσε να είναι «πολύ, πολύ ατυχής για τον κόσμο» εάν οι κυρώσεις δεν αποβούν αποτελεσματικές.
Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τις μονομερείς κυρώσεις του Trump εναντίον της, αλλά ανέφερε πως ήταν ανοικτή σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια επίσκεψης ανώτερων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας στη Νότια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Φεβρουάριο 2018.
Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να οδηγήσουν σε τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης