Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κοινή εταιρική φορολογική πολιτική παρατάσσουν Γερμανία και Γαλλία απέναντι στη μείωση φόρων του Trump

Reuters: Κοινή εταιρική φορολογική πολιτική παρατάσσουν Γερμανία και Γαλλία απέναντι στη μείωση φόρων του Trump
Oι ευρωπαίοι φοβούνται ότι μια παγκόσμια μείωση των εταιρικών φόρων θα μειώσει τον ανταγωνισμό των γερμανικών και γαλλικών προϊόντων απέναντι στα αμερικανικά
 
Κοινή εταιρική φορολογική πολιτική πρόκειται να προωθήσουν Γερμανία και Γαλλία, σύμφωνα με δηλώσεις της καγκελαρίου Merkel, ως απάντηση στις προθέσεις του αμερικανού προέδρου Trump να μειώσει τους φόρους.
Όπως αναφέρει το Reuters, Merkel και Μacron συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια συνεργασία στον τομέα της εταιρικής φορολογικής πολιτικής ώστε η ΕΕ να εμφανιστεί ενωμένη σαν γροθιά απέναντι στον περίφημο «εμπορικό πόλεμο» του προέδρου Trump που έχει προκαλέσει νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.
«Αποφασίσαμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση απ ότι στο παρελθόν και να προωθήσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα μια « κοινή φορολογική συνεργασία με τη Γαλλία» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος σε τηλεοπτικό της μήνυμα.
«Αυτό σημαίνει ότι όταν Γερμανία και Γαλλία αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια συνεργασία βάσης σε φορολογικά ζητήματα θα λάβουμε υπόψη και την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται στις ΗΠΑ».
Η συνεργασία αυτή είναι η απάντηση στην απόφαση του αμερικανού προέδρου να μειώσει τους εταιρικούς φόρους στις ΗΠΑ από το πολύ υψηλό 35% σε 21% γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.
Oι ευρωπαίοι φοβούνται ότι μια παγκόσμια μείωση των εταιρικών φόρων θα οδηγήσει σε μείωση του ανταγωνισμού των γερμανικών και γαλλικών προϊόντων απέναντι στα αμερικανικά.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης